Vrei o casă în stil rustic? Descoperă câteva idei perfecte pentru a decora toate camerele!

Social

Stilul rustic te-a cucerit încă de la prima vedere, deoarece ești o persoană care apreciază natura și vrea o conexiune permanentă cu aceasta? Te-ai hotărât să-ți amenajezi întreaga locuință, apelând la stilul rustic, care împlinește toate caracteristicile de care ai nevoie pentru a te simți confortabil? Atunci, dacă vei urmări acest articol până la capăt, vei putea vedea exact care sunt particularitățile specifice ale acestui stil de design interior, pentru a-ți face o idee clară.

Iată cum să-ți amenajezi casa în stil rustic

1. Mobila

Când vine vorba de piesele de mobilier din jurul stilului rustic de amenajare interioară, dulapurile, mesele și etajerele din lemn sunt nelipsite, așadar acesta este un prim lucru după care este indicat să te ghidezi atunci când pornești pe acest drum. Canapelele confortabile și mari sunt, de asemenea, prezente, alături de șemineurile care conferă un aspect de liniște și un sentiment de relaxare totală, în special în nopțile geroase de iarnă. De asemenea, fotoliile și candelabrele maiestuoase ocupă un loc de cinste în decorul rustic, inspirând ideea de cămin primitor.

2. Culori

În ceea ce privește culorile prezente în amenajarea în stil rustic, acestea sunt cât se poate de subtile și neutre, pentru a nu ieși în evidență. Câteva variante ar fi maro, gri, bej, crem sau chiar alb, în cazul stilului rustic modern. În plus, culorile precum roșu, albastru sau verde, ce fac referire la natură pot fi ușor integrate în peisaj, însă nu trebuie să devină prioritare. Dacă vrei să ai doar o bucătărie în stil rustic, regulile sunt aceleași, însă ține cont să introduci o masă mare și masivă din lemn și scaune în aceeași notă.

3. Materiale

În cazul materialelor, acestea sunt compuse, în principal, din lemn, cherestea, piatră și metal, fiind stabile, durabile, puternice și impunătoare, caracteristici în jurul cărora se învârte acest stil de amenajare. Pe lângă acestea pânza, bumbacul organic, pielea și blana sunt prezente în încăperile în stil rustic.

În concluzie, amenajarea unei locuințe în stil rustic poate fi destul de ușoară, mai ales dacă urmezi sfaturile menționate anterior. Ia lucrurile pas cu pas și vei obține rezultatul mult visat!

Sursă foto: Pixabay.com

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram YouTube , TikTok .