Situatia epidemiologica in data de 06.07.2020

Social

Astăzi, 6 iulie 2020, situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Buzău se prezintă astfel:

– Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 644 (2 cazuri au fost testate şi confirmate pe raza altor judeţe şi au fost alocate judeţului Buzău);

– Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 413;

– Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 18;

– Număr total de persoane testate pentru Covid-19 de la începutul pandemiei: 5168.

– Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în judeţul Buzău au mai fost confirmate 9 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul Coronavirus.

– Pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între 39 şi 74 de ani şi au fost internaţi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

– Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

– Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acţiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar şi a descurajării faptelor de natură contravenţională, înregistrate în acest context.

– Având în vedere prevederile legislative în contextul „stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile şi subunităţile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliţiei Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse. În cadrul acţiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de „starea de alertă” au fost aplicate 43 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 21 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi alte 22 de sancţiuni la Legea 61/1991 în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de 7.900 de lei.

– Jandarmii din cadrul IJJ Buzău şi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti au acţionat atât independent, cât şi în sistem integrat pentru prevenirea şi combaterea răspândirii coronavirusului. Astfel, pe lângă misiunile specifice Jandarmeriei Române, jandarmii au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică pe raza întregului judeţ.

– Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.