Deficit de medici pediatri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău

Social

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a apelat la o firmă de recrutare de personal în condiţiile în care există un deficit de pediatri, fiind nevoie de trei astfel de medici pentru asigurarea gărzilor la Unitatea de Primiri Urgenţe.

“În schema de personal care, până acum trei zile, era acoperită integral, avem şapte medici. Dintre cei şapte medici, două doctoriţe au intrat în prenatal, iar o a treia este pensionară cu prelungire, căreia medicul de specialitate i-a spus că nu mai are voie să facă gărzi, mai ales să stea pe timp de noapte. Am ajuns în această situaţie în care, cu patru medici, trebuie să se acopere gărzile cele 30 de zile, după caz 31, ceea ce este inuman pentru dânşii”, a declarat managerul spitalului, Claudiu Damian.

Potrivit sursei citate, în aceste condiţii, Spitalul Judeţean a apelat soluţii de compromis, în ziua când nu există medic de gardă, micii pacienţi fiind trimişi cu ambulanţa fie la Spitalul din Râmnicu Sărat, fie la spitale din Capitală.

Managerul spitalului a mai spus că a apelat la o firmă de recrutare şi va merge “în judeţele în care sunt universităţi sau la târgurile de recrutare”. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.