Comunicat de presă – ISU „Neron Lupaşcu” Buzău

Social

Pompieri din trei subunităţi ale I.S.U. Buzău au fost mobilizaţi în cursul zile de 04.07.2020, să intervină pentru evacuarea apei din gospodării aflate pe raza localităţilor Măgura şi Pârscov, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate pe timpul codurilor meteorologice portocaliu şi roşu ce specificau precipitaţii abundente, căderi de grindină şi vijelii.

Având în vedere şi codul roşu de fenomene hidrologice periculoase emis pentru râul Buzău, în aval localităţii Nehoiu, prin Centrul Opreaţional Judeţean,
s-au dispus următoarele măsuri:

– Ridicarea capacităţii operaţionale la nivelul structurilor de intervenţie ale inspectoratului;

– Informarea preşedinţilor Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile vizate;

– Informarea membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Primul dintre apelurile de urgenţă, ce semnalau gospodării inundate pe raza localităţii Măgura, a fost înregistrat la ora 15:03 urmând, la scurt timp, anunţarea altor situaţii similare pe raza localităţii Pârscov.

Peste douăzeci de pompieri, având în dotare unsprezece motopompe, personal din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău şi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Buzău au intervenit până la miezul nopţii pentru înlăturarea efectelor negative produse de aceste fenomene, în total fiind afectate douăzeci şi cinci de gospodării, în patru dintre acestea fiind inundate şi beciurile.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.