Noaptea Europeana a Muzeelor – editia 2023

Divertisment

Evenimentul are loc sâmbătă, 13 mai, începând cu ora 18:00, și include mai multe activități culturale:

La Muzeul de Arheologie, Istorie și Artă (sediul central), str. Aleea Castanilor, nr. 1, mun. Buzău: program de vizitare gratuită a colecțiilor în intervalul orar 18:00 – 00:30;

. ora 20:00 – vernisajul #expoziției panotate „Splendid Costumes of Chinese Ethnic Groups”, organizată în parteneriat cu Ambasada Republicii Populare Chineze. La eveniment va fi părezent Excelența Sa Ambasadorul Republicii Populare China în România domnul Han Chunlin.

Expoziția cuprinde imagini ale costumelor tradiționale a 56 de minorități etnice ce locuiesc pe teritoriul Republicii Populare Chineze. Alături de instantaneele spectaculoase, surprinse în momente de sărbătoare, se regăsesc texte ce oferă informații despre aceste populații, precum și despre semnificația costumelor tradiționale.

. ora 19:00 – deschiderea #expoziției de bază „Numismatica”, etajul I, sala 8; spațiul, dotat cu echipamente de ultimă generație în materie de expunere muzeală, găzduiește aproape 800 de monede de diverse tipuri și din diferite perioade istorice. Holograme și echipamente de tip touch vor permite vizitatorilor să descopere într-un mod inedit comorile numismatice deținute de instituția noastră.

. ora 21:30 – vernisajul #expoziției de pictură a artistei Mariana Constantinescu, membră a Filialei Constanța Unu a U.A.P. România. Adeptă a unui expresionism abstract disecat în note particulare în ceea ce privește vibrația cromatică și sentimentul de libertate al ființei, expoziția este o destăinuire prin artă. Ea vine în întâmpinarea respingerii derapajelor contemporane umane și afirmării celor mai nobile și fragile trăiri ale omului. Evenimentul va avea loc la etajul II, sala 14, în prezența artistei Mariana Constantinescu.

La Muzeul de Etnografie ”Vergu Mănăilă”, str. Războieni, nr. 8, mun. Buzău, program de vizitare gratuită a colecțiilor în intervalul orar 18:00 – 00:30;

. ora 21:00 – deschiderea #proiectului#expozițional ”Oamenii satelor”, realizat de către fotograful-documentarist Patricia Marina Toma, din județul Sălaj, absolventă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Expoziția se compune din 12 panouri și o instalație de obiecte ce ilustrează viața cotidiană a bătrânilor din satele zilelor noastre.

La Muzeul Chihlimbarului, din localitatea Colți, program de vizitare gratuită a colecțiilor în intervalul orar 18:00 – 00:30;

. ora 20:00 – #spectacol de muzică populară, susținut de artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău.

Accesul la toate evenimentele este gratuit!

Vă așteptăm la muzeu!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram YouTube , TikTok , Twitter .