Muzeul Județean Buzău în parteneriat cu Banca Națională a României – Agenția Buzău, Serviciul de Promovare și Dezvoltare a Turismului, a Imaginii Județului, Cooperare Internațională și Mass-media din cadrul Consiliului Județean Buzău, Geoparcul UNESCO ”Ținutul Buzăului” și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Buzău lansează programul Centrul Regional de Resurse pentru #Tineret Buzău

Social

Programul C.R.R.T. Buzău este soluția pe care aceste instituții o pun la îndemâna tuturor tinerilor ce își doresc să dezvolte afaceri sustenabile, să implementeze idei generatoare de profit și de stare de bine, să dezvolte potențialul economic și cultural al județului Buzău, atât pentru ei înșiși cât și pentru comunitățile buzoiene.

C.R.R.T. Buzău este suma unor soluții identificate și posibil de aplicat de către o instituție muzeală, împreună cu parteneri din rândul instituțiilor statului, organizațiilor neguvernamentale și companiilor private și de stat. C.R.R.T. Buzău își propune să combată dezinformarea, să prezinte oportunități reale de dezvoltare culturală și financiară, să îi ajute pe cei care doresc să rămână acasă.

În acest sens vor fi organizate lunar, la sediul Muzeului Județean Buzău, sesiuni de informare, ateliere vocaționale, întâlniri cu antreprenori buzoieni și nu numai. În cadrul acestui program vor prezenta oportunități de dezvoltare personală și financiară reprezentanți din cadrul Băncii Naționale a României – Agenția Buzău, specialiștii care au dezvoltat conceptul de Geoparc UNESCO ”Ținutul Buzăului” și alții. Vor fi prezentate pe larg surse de finanțare adresate implementării de activități culturale precum și oportunități de afaceri și de angajare în directă legătură cu dezvoltarea turistică a județului Buzău.

C.R.R.T. Buzău reprezintă un moment firesc în evoluția raporturilor dintre muzeu și comunitatea buzoiană. Această necesitate se bazează pe interesul instituției de cultură de a crea ”drumuri către casă” pentru toți tinerii care doresc să se dezvolte financiar și personal în spațiul de confort casnic, dar și pe interesul tot mai crescut al acestora de a identifica soluții pentru a ”rămâne acasă”.

Programul activităților, în luna aprilie, este următorul:

. 24 aprilie, ora 10:00, Atelier de orientare profesională;

. 25 aprilie, ora 12:00, Geoparcul UNESCO ”Ținutul Buzăului”/prezentare și oportunități;

. 26 aprilie, ora 11:00, Educație financiară pentru tineri;

Accesul este gratuit!

Vă așteptăm la muzeu!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram YouTube , TikTok , Twitter .