Guvernul României a aprobat prin Hotărâre de Guvern, transferul gratuit al pădurii Crâng, în proprietatea publică a municipiului Buzău

Social

”Dragi buzoieni,

Încerc o mare bucurie pentru că, iată, după aproape 5 ani, inițiativa mea de retrocedare a pădurii Crâng municipiului Buzău a devenit realitate!

Ieri, Guvernul României a aprobat prin Hotărâre de Guvern, transferul gratuit al pădurii Crâng, în suprafață de 177,78 hectare, în proprietatea publică a municipiului Buzău.

Buzăul a fost proprietar al acestei păduri din 1 mai 1881, până pe 11 iunie 1948, iar după naționalizare, pădurea a fost administrată de stat, prin Romsilva.

Astăzi, pădurea Crâng este într-o stare jalnică și avem obligația de a o regenera și de a o transforma într-o Pădure Parc Urbană, cea mai mare din România și foarte posibil din U.E.

Vom trece imediat la a face toate demersurile pentru a avea un proiect tehnic, viabil, pe care să-l finanțăm din fonduri europene.

Mulțumesc și pe această cale tuturor oamenilor care m-au ajutat pentru a obține acest rezultat istoric și în mod special domnului deputat Marcel Ciolacu, fără de care nu am fi obținut rezultatul dorit!

HAI BUZĂU!”

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram YouTube , TikTok .