Marcel Ciolacu și alți colegi din PSD, amendați pentru încălcarea normelor impuse de starea de alertă

Politic Social

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, dar și alți colegi de partid, au fost amendați pentru încălcarea normelor impuse de starea de alertă. Alături de membri ai familiilor lor, social-democrații au fost fotografiați la o masă dintr-un restaurant din județul Buzău. Erau 10 în loc de 6, cât spun regulile. Șeful PSD îi acuză pe liberalii că s-au folosit de polițiști în scopuri politice, dar spune că va plăti amenda.

În fotografiile apărute astăzi în presă se vede cum Marcel Ciolacu, Mihai Tudose și Lucian Romașcanu apar la o masă dintr-un restaurant, împreună cu alte 7 persoane. Sunt în stațiunea Sărata Monteoru din județul Buzău, aflată în scenariul verde. Potrivit ordinului Minsterului Sănătății, la o masă pot sta cel mult 6 persoane, cu condiția să fie din aceeași familie.

Liderul PSD a reacționat cu o fotografie de la sfârșitul lunii mai, în care premierul Orban și mai mulți miniștri erau surprinși în Palatul Victoria fără masca.

„Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulți colegi la masă cu noi. Știu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar și pentru câteva minute. De aceea, am transmis astăzi dimineață poliției toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toți. Dacă PNL s-ar concentra pe combaterea pandemiei, așa cum se concentrează și pe Opoziție, atunci probabil că România nu s-ar fi situat astăzi în cele mai negre topuri europene la nivel de pandemie!” a scris Marcel Ciolacu pe un site de socializare.

Nu doar în PSD și PNL au fost constatate de-a lungul acestor luni abateri de la regulile de protecție decise pentru starea de alertă. Aseară, la depunerea jurământului președintelui Consiliului Județean Maramureș, episcopul Maramureșului a purtat mască, dar numai de formă, și a avut gesturi contraindicate pe timp de epidemie.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.