Încălzirea locuinței

Social

Atunci când pentru încălzirea locuinței trebuie să alegem între GPL și motorină, observăm că, primul aduce o serie de avantaje atât din punct de vedere ecologic, economic, cât și al eficienței:

– cost scăzut. Un sistem alimentat cu GPL are un cost de operare mai mic, deoarece gazul GPL are un cost caloric mai bun decât alți combustibili fosili. Prețul de furnizare a gazelor poate suferi atât fluctuații crescătoare, cât și descrescătoare, dar întotdeauna în așa măsură încât să nu deranjeze bugetul familiei.

– autonomie mai mare în ceea ce privește realimentarea. Gazul GPL este ușor de alimentat și permite o autonomie maximă în comparație cu alți combustibili fosili care ar putea fi folosiți de utilizatorii care nu pot accesa rețeaua de metan. Puteți decide singur când și cât să vă alimentați rezervorul.

– impact redus asupra mediului. GPL este un combustibil ecologic cu un impact redus asupra mediului. De fapt, GPL pentru încălzire arde, eliberând mai puține emisii și praf în mediu decât alți combustibili fosili.

– putere calorică ridicată. În comparație cu alți combustibili fosili pentru încălzirea locuinței, GPL are o putere calorică excelentă: de exemplu, puterea calorică mai mare a propanului GPL se mândrește cu 12.000 Kcal/kg față de doar 9.000 Kcal/l de ulei de încălzire. În plus, GPL se caracterizează printr-o eficiență foarte ridicată, ceea ce îl face deosebit de eficient în comparație cu alte produse.

După ce veți compara cum funcționează o centrală cu GPL cu condensație, în comparație cu una tradițională, este clar avantajul economic și cea mai bună eficiență a celei cu condensație.

În primul rând, s-a observat că o centrală de acest tip se caracterizează printr-un consum chiar cu 30% mai mic față de un model tradițional. De asemenea, este important de subliniat că randamentul cazanului cu condensație crește până la utilizarea a 98% din energia termică dezvoltată de flacără, minimizând emisiile de monoxid de carbon și oxizi de azot, cu beneficii indubitabile pentru mediu.

https://www.flaga.ro/

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram YouTube , TikTok .