Costel Vînătoru nu a participat la miting pentru ‘a nu politiza o problemă sută la sută ştiinţifică’: Am primit mesaje de susţinere

Social

Cercetătorul Costel Vînătoru, schimbat zilele acestea de la conducerea Băncii de resurse genetice vegetale din Buzău, a declarat că nu a participat la mitingul organizat pentru susţinerea sa „pentru a nu politiza o problemă care este sută la sută ştiinţifică”.

În jur de 500 persoane au participat duminică, în centrul municipiului Buzău, la un miting de protest faţă de demiterea cercetătorului Costel Vînătoru din funcţia de director al Băncii de resurse genetice vegetale.

„După cum se ştie, eu sunt şi preot, am preferat să merg la slujba duminicală, dar între timp am primit zeci de mesaje de susţinere din ţară, dar şi de la românii care muncesc în Irlanda, Elveţia, Grecia sau Canada”, a spus el.

El a declarat pentru AGERPRES că doreşte să se întoarcă la conducerea Băncii de gene pentru a pune la punct acest proiect la care lucrează de aproape patru decenii, ”mai ales că mai multe bănci de gene din Europa s-au arătat interesate de Banca de la Buzău”.

Fostul director al AFIR, Adrian Chesnoiu, a fost delegat joi la Banca de resurse vegetale din Buzău, înlocuindu-l pe Costel Vînătoru, cel care fusese detaşat timp de un an de la Staţiunea de cercetări legumicole Buzău pentru implementarea acestui proiect. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.