Informatii noi COVID-19

Social

Astăzi, 13 iulie 2020, situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Buzău se prezintă astfel:

– Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 824;

– Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 530;

– Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 24;

– Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în judeţul Buzău au mai fost confirmate 30 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul Coronavirus.

– Pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între 5 luni şi 81 de ani şi au fost internaţi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

– Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

– A fost înregistrat şi un deces al unui pacient confirmat cu COVID-19:
* Un bărbat în vârstă de 80 de ani, internat la Spitalul Clinic Colentina Bucureşti. Comorbidităţi: boală cardiovasculară, hipertensiune arterială, hematom subdural cronic acutizat emisfera cerebrală stângă.

– Sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Buzău, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, poliţişti locali, alături de reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţiei de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, continuă să desfăşoare ample acţiuni vizând menţinerea ordinii şi siguranţei publice, verificarea respectării de către societăţile comerciale şi persoanele fizice autorizate a interdicţiilor impuse prin legislaţia în vigoare şi conformitatea cu normele de protecţie individuală şi de distanţare fizică. Principalul obiectiv al acţiunilor desfăşurate este respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi a celor privind distanţarea socială în toate zonele aglomerate, astfel că agenţii economici din centre comerciale, pieţe, târguri, terase şi cluburi în aer liber au fost controlaţi cu prioritate. Verificările vizează şi mijloacele de transport în comun, pentru conştientizarea cetăţenilor cu privire la respectarea normelor legale în vigoare.

– În cadrul acţiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de „starea de alertă” , în ultimele 24 de ore, structurile şi subunităţile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliţiei Locale au aplicat 37 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 9 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi alte 28 de sancţiuni la Legea 61/1991 în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de 11.200 de lei.

– Jandarmii din cadrul IJJ Buzău şi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti au acţionat atât independent, cât şi în sistem integrat pentru prevenirea şi combaterea răspândirii Coronavirusului. Astfel, pe lângă misiunile specifice Jandarmeriei Române, jandarmii au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică pe raza întregului judeţ.

– Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.