Studiu despre tomatele româneşti, premiat la Congresul Internaţional de Horticultură de la Istanbul

Social

Un studiu despre tomatele româneşti, realizat de un colectiv de la Staţiunea de cercetări legumicole Buzău, a primit recent Premiul pentru tinerii cercetători, la Congresul Internaţional de Horticultură de la Istanbul.

Trei tinere cercetătoare, Bianca Muşat, Camelia Bratu şi Elena Barcanu, ce au participat pentru prima oară la un congres internaţional, au realizat respectivul studiu, sub coordonarea academicianului Costel Vânătoru.

„La Congresul de la Istanbul, desfăşurat în perioada 12-16 august a.c., o adevărată olimpiadă a horticulturii mondiale, cercetătorii de la Staţiunea din Buzău au prezentate trei lucrări ştiinţifice privind ultimele rezultate în obţinerea de soiuri performante de legume româneşti. Faptul că un studiu despre tomatele româneşti a luat un important premiu arată valoarea cercetării într-o unitate de profil cu o existenţă de peste şase decenii”, a declarat miercuri pentru AGERPRES Costel Vânătoru, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, membru în Comitetul de organizare al Congresului de la Istanbul.

Cercetătoarea Bianca Muşat a menţionat, totodată, că la congresul din Turcia a participat „elita cercetării horticole mondiale”.

„Au fost prezenţi cercetători de pe întreg mapamondul, institute de cercetare, unităţi de învăţământ, savanţi. Studiul realizat de colectivul condus de academicianul Costel Vânătoru a fost unanim apreciat şi va fi publicat în revista Congresului”, a spus Muşat. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.