Comunicat de presă – Instituţia Prefectului – Judeţul Buzău

Social

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa din 17 august 2020, Hotărârea numărul 42. Prin hotărârea CNSU a fost extinsă lista judeţelor în cazul cărora sunt instituite restricţii orare de funcţionare pentru operatorii economici care desfăşoare activităţi în aer liber (terase, cluburi, baruri, etc), precum şi pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de jocuri de noroc, restricţiile fiind valabile până în data de 31 august 2020.

Lista cuprinde şi judeţul Buzău. Astfel, începând de astăzi, 18 august 2020, programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţii special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile, sălile de jocuri şi alte asemenea, nu poate începe înainte de orele 06.00 şi nu poate depăşi orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00.

În acest context, la nivelul Instituţiei Prefectului a fost convocată o şedinţă comună cu reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi structurilor MAI, ce a avut ca temă readaptarea planului de acţiuni desfăşurate pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus şi pentru descurajarea faptelor de natură contravenţională.
De asemenea, au fost transmise către toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă adrese prin care se solicită o implicare mai activă în acţiunile şi măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor COVID-19, în special la nivelul municipiului Buzău, unde se observă o creştere semnificativă a cazurilor noi de infecţie cu SARS CoV-2 şi unde se impune o intensificare a măsurilor recomandate de dezinfecţie a spaţiilor publice, mijloacelor de transport în comun etc.

În cadrul şedinţei, a fost abordată şi tema deschiderii noului an şcolar. Instituţia Prefectului – Judeţul Buzău a transmis către toate primăriile adrese în care li se solicită să ia toate măsurile necesare astfel încât şcolile să fie pregătite pentru deschidere la data de 14 septembrie, urmând ca, la începutul lunii viitoare, în funcţie de evoluţia epidemiologică, să se decidă asupra modalităţii de desfăşurare a cursurilor în fiecare unitate de învăţământ.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.