Spălătorie ecologică pentru veșminte bisericești, inaugurată la Buzău

Social

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a binecuvântat luni, 17 august 2020, Spălătoria „Fulg de nea” din municipiul Buzău, destinată în special curățării veșmintelor liturgice. Lucrările de amenajare și dotare a spălătoriei au fost realizate în cursul acestui an, prin Serviciul Colportaj al Eparhiei.

La slujba religioasă au participat consilieri eparhiali și protoierei, precum și alți ostenitori din cadrul Administrației arhiepiscopale.

„Dăm slavă Bunului Dumnezeu că, în cele din urmă, am reușit să punem la punct și acest obiectiv, pe care ni l-am propus încă de anul trecut, respectiv amenajarea și dotarea cu cele corespunzătoare a unei curățătorii ecologice, extrem de necesară în Eparhia noastră, unde preoții pot să-și aducă veșmintele liturgice și acoperămintele de la Sfânta Masă sau alte articole textile bisericești, pentru a fi reîmprospătate. Nu cred că există în Buzău și nici în Focșani o astfel de curățătorie, destinată în primul rând curățării veșmintelor sfințite. Încă din toamna anului trecut, am luat decizia să amenajăm această clădire pentru un astfel de scop, însă proiectul a putut fi realizat datorită faptului că sumele de bani necesare fuseseră deja prevăzute în bugetul pe anul 2020, trimestrul întâi. Felicităm pe toți cei ce s-au ostenit pentru împlinirea acestui deziderat, în frunte cu părintele consilier Petru Roșu și părintele diacon Daniel Dumitrică, și ne exprimăm speranța că slujitorii bisericilor din Eparhia noastră vor aprecia această jertfă, menită să le ușureze activitatea liturgică”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, în cuvântul rostit cu această ocazie.

Spălătoria ecologică „Fulg de nea” este specializată în curățarea veșmintelor arhierești, preoțești sau diaconești, a acoperămintelor pentru Sfânta Masă și pentru Sfintele Vase, dispunând de aparatură de ultimă generație. Această spălătorie se adresează nu doar slujitorilor Bisericii, ci și publicului larg, întrucât aici pot fi curățate și alte tipuri de textile – pantaloni, cămăși, costume.

Spălătoria „Fulg de nea” este situată în curtea Protoieriei Buzău II, pe strada Obor, nr. 2 (lângă en-gros-ul „Pomul Verde”), fiind deschisă de luni până vineri, între orele 9:00 și 17:00.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.