S-a aprobat transferarea de la Jandarmerie la Primăria Municipiului Buzău unei suprafațe de teren de 12,5 hectare

Social

La sfârșitul săptămânii trecute, s-a aprobat de către Guvern, Hotărârea de Guvern prin care se transferă gratuit de la Jandarmerie, Ministerul de Interne, la Primăria Municipiului Buzău, o suprafață de teren de 12,5 hectare, pe Șoseaua Brăilei, vizavi de Stația Petrom și în fața companiei Soufflet. Pe acest teren, pe fonduri europene vom construi un hub de transport și autobaza centrală pentru compania de transport local, Transbus.

Va fi un proiect de circa 40 de milioane de euro, care va cuprinde și construcții moderne prevăzute cu panouri fotovoltaice și alte facilități, o parcare de 200 de locuri, piste de biciclete și spre Str. Marghiloman, dar și spre zona industrială, inclusiv achiziția a încă 12 autobuze electrice.

De asemenea, Primăria Buzău va construi aici, pe 2 hectare și facilități pentru încă o unitate a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău.

Acest spațiu era foarte necesar deoarece în apropiere va avea și viitoarea autostradă A7, dar și viitorul drum expres Buzău – Brăila, iar orașul nostru trebuie să aibă conexiuni foarte bune cu viitoarea infrastructură națională.

Mulțumim în mod deosebit domnului ministru secretar de stat de la Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Despescu și domnului colonel Virgil Cueru, comandantul Unității de Jandarmi de la Buzău, doi buzoieni care s-au implicat mult în transferul acestui teren către Primăria Buzău.

Toate proiectele Buzăului vor fi puse în aplicare, iar cele începute în acest moment vor fi finalizate până la mijlocul acestui an!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram YouTube , TikTok , Twitter .