Preşedintele organizaţiei judeţene Buzau a Partidului Social Democrat, Lucian Romaşcanu, a transmis că formaţiunea politică pe care o reprezintă ocupă locul I pe ţară între organizaţii privind numărul funcţiilor de primar câştigate la alegerile din data de 9 iunie

Politic

”Dragi buzoieni,

Așa cum am promis, revin cu câteva cifre legate de rezultatele alegerilor de duminică:

. PSD Buzau a câștigat 76 de primării din cele 87, adică 87,35% din totalul UAT-urilor din județul Buzău, locul 1 pe țară intre organizațiile PSD ❗️

. pentru mine, candidatul PSD la poziția de Președinte al CJ Buzău, au votat 60,37% din alegători, adică 116.426 voturi valabil exprimate. Este un record absolut pentru Buzău și ne poziționează pe locul 2 pe țară

. PSD are majoritatea absolută în Consiliul Județean cu 21 de consilieri plus votul Președintelui

. La lista de consilieri județeni PSD a obținut 54,76% din voturi, procent afectat negativ de poziția pe buletinul de vot (poziția 3, pagina 4). Voi reveni, probabil, la acest lucru.

. Lista comună la europarlamentare 63,76%

Cifrele de mai sus reprezintă o victorie mare a PSD și ne încarcă cu o mare responsabilitate pentru viitor.

Mulțumim pentru încredere!” a declarat senatorul PSD, Lucian Romașcanu.

Din cele 22 de femei înscrise în cursa electorală doar patru au reuşit să se impună. În comuna Brădeanu, candidatul PNL, Preda Violeta a obţinut un scor de 47,10%, respectiv 554 de voturi.

„Am 42 de ani şi sunt asistent medical în comuna Brădeanu. Sunt căsătorită, am un soţ iubitor care mă susţine în tot ceea ce fac şi doi băieţi care mă reprezintă…Sunt persoana care am muncit din greu şi nu am să dau înapoi niciodată pentru a aduce Brădeanu pe drumul normalităţii. Ca principale obiective…îmbunătăţirea actului medical în comuna Brădeanu prin modernizarea cabinetului medical, racordarea la reţeaua de apă a tuturor gospodăriilor, reînfiinţarea echipei de fotbal, asfaltarea tuturor drumurilor comunale, introducerea unui bancomat în comuna Brădeanu şi nu numai. Mi-am propus să fiu un primar transparent…”, a transmis Violeta Preda înainte de alegerile locale.

În comuna Robeasca, primarul în funcţie Vlad Domnica (PSD) şi-a adjudecat un nou mandat după ce a fost votat de 363 dintre alegători (70.76%).

„Era ultimul mandat pe care mi-l doream. În acest mandat îmi propun racordarea la reţeaua de gaze a comunei, să rezolv tot ce înseamnă utilităţi pentru cetăţenii mei… „, a precizat, pentru AGERPRES, Vlad Domnica.

Funcţia de primar al comunei Cilibia a fost adjudecată de candidatul PNL, Ioana Toma care a strâns 407 voturi (38,91%) iar comuna Puieşti va fi reprezentată tot de un candidat social democrat, Rodica Bârlă votată de 861 dintre alegători (56,57%). 

Trei primari din judeţul Buzău au fost aleşi cu un procentaj de 100%, candidând la alegerile locale din data de 9 iunie singuri pe listă.

Cei trei primari au candidat din partea Partidului Social Democrat (PSD). Liviu Bărăgan, candidatul PSD pentru Primăria Vâlcelele a strâns 726 de voturi, Iulian Preda, candidatul PSD pentru Primăria Pardoşi a fost votat de 201 alegători iar Grama Cristache, candidatul social-democrat pentru Primăria Odăile a fost ales cu 307 voturi.

„Nu am avut emoţii dar am muncit pentru rezultatul acesta, Am candidat singur în competiţie. Am avut o prezenţă de 77%, destul de mare. Am strâns 100%…”, a declarat candidatul pentru Primăria Pardoşi, Iulian Preda.

În comuna Odăile, prezenţa la vot a fost aproximativ egală cu cea din urmă cu 4 ani.

„Am candidat singur, nu a fost alt contracandidat. Am avut o prezenţă în jur de 65%, aproximativ egal cu procentul din 2020. Ne propunem ca bunul Dumnezeu să ne ajute să facem lucruri bune pentru comunitate. Ca şi primar am înregistrat la alegeri de 100%…”, a precizat pentru Primăria Odăile, Grama Cristache.

La nivelul judeţului Buzău prezenţa la vot a fost de 55,40%. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram YouTube , TikTok , Twitter .