Informatii noi despre situatia COVID-19 la Buzau

Social

Astăzi, 16 iunie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 24 persoane se află în carantină instituționalizată;
 1041 persoane sunt izolate la domiciliu;
 În județul Buzău au fost confirmate 336 cazuri de infectare cu Coronavirus, 153 persoane fiind declarate vindecate și externate.

 Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.
 Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 969 de persoane. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 25 sancțiuni contravenționale, dintre care 2 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și alte 23 de sancțiuni la Legea 61/1991, în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de peste 9.700 de lei.
 Jandarmii buzoieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În acest context, pe lângă misiunile specifice Jandarmeriei Române, jandarmii au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona locațiilor de carantină. În cadrul activităților desfășurate în ultimele 24 de ore, au fost verificate 125 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, nefiind constatate abateri de la această măsură.
 Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.