Informatii noi COVID-19

Social

Astăzi, 28 octombrie 2020, situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Buzău se prezintă astfel:

– Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 3.726;

– Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 2.978;

– Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 115;

– Număr persoane în carantină la domiciliu: 684;

– Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 510.

Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în judeţul Buzău au mai fost confirmate 56 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (14 pacienţi au fost diagnosticaţi în laboratoare private de analize şi doi pacienţi au fost testaţi şi diagnosticaţi în unităţi sanitare din alte judeţe).

Pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între 11 şi 83 de ani.

Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

Sub coordonarea Instituţiei Prefectului, structurile teritoriale M.A.I din judeţul Buzău au acţionat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar şi pentru descurajarea faptelor de natură contravenţională.

În cadrul acţiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 30 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 6000 lei.

Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.