Informatii noi COVID-19

Social

Astăzi, 16 septembrie 2020, situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Buzău se prezintă astfel:

– Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 2.584;

– Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 2.108;

– Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 95;

– Număr persoane în carantină la domiciliu: 220;

– Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 235.

– Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în judeţul Buzău au mai fost confirmate 10 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (4 pacienţi au fost testaţi şi diagnosticaţi într-un laborator privat de analize).

– Pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între 16 şi 86 de ani.

– Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

– Întrucât la acest moment, în judeţul Buzău, toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienţi sunt ocupate, un numar de 32 de persoane confirmate pozitiv, asimptomatice sau cu simptomatologie uşoară, se află în izolare la domiciliu.

– Au fost înregistrate două decese în rândul persoanelor confirmate COVID-19:

– DECES NR. 94: pacientă în vârstă de 81 de ani, se prezintă la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testată şi confirmată cu SARS CoV-2 şi transferată pe Secţia Pneumologie pentru tratament de specialitate. Evoluţia clinică este nefavorabilă şi survine decesul. Comorbidităţi: insuficienţă renală cronică, accident vascular cerebral sechelar în antecedente, tromboembolism pulmonar.

– DECES NR. 95: pacientă în vârstă de 78 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este confirmată cu SARS CoV-2 şi transferată pe secţia Pneumologie. Starea de sănătate se agravează progresiv şi survine decesul. Comorbidităţi: hipertensiune arterială, boală coronariană ischemică, diabet zaharat tip II.

– Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) derulează acţiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar şi a descurajării faptelor de natură contravenţională, înregistrate în acest context. Scopul acţiunilor derulate în această perioadă este ca cetăţenii să înţeleagă importanţa respectării în continuare a recomandărilor privind limitarea expunerii în spaţii aglomerate şi purtarea mijloacelor de protecţie individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală.

– În cadrul acţiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, dintre care 1 sancţiune pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi 2 sancţiuni la Legea 61/1991 în context COVID-19.

– Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.