Informatii noi COVID-19

Social

Astăzi, 18 septembrie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 2609;
 Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 2192;
 Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 95;
 Număr persoane aflate în carantină la domiciliu: 223;
 Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 182.
 Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 16 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2.
 Întrucât la acest moment, în județul Buzău, toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienți sunt ocupate, un numar de 49 de persoane confirmate pozitiv, asimptomatice sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.

 Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) derulează acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Scopul acțiunilor derulate în această perioadă este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării în continuare a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală.
 În cadrul acțiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 42 sancțiuni contravenționale, dintre care 13 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 29 de sancțiuni la Legea 61/1991 în context COVID-19. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 18500 lei.

 Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.