Gloria Buzău a promovat matematic în Superliga de fotbal a României

Sport

Gloria Buzău a promovat matematic în Superliga de fotbal a României, după ce a învins-o pe Unirea Slobozia cu scorul de 3-0 (0-0), marţi seara, pe teren propriu, în etapa a 9-a, penultima a fazei play-off a Ligii a II-a.

Echipa antrenată de Andrei Prepeliţă s-a impus prin golurile marcate de Daniel Benzar (67, 90+2) şi Alexandru Dandea (71).

Gloria a ratat şi un penalty, prin Cristian Dumitru (24), mingea lovind transversala.

Gloria se alătură Unirii Slobozia în eşalonul de elită, singurele necunoscute din play-off-ul ligii secunde fiind poziţiile ocupate la final de echipele care vor susţine barajele pentru Superligă, CS Mioveni şi AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.

Rezultate:
Marţi
Gloria Buzău – AFC Unirea 04 Slobozia 3-0
Miercuri
CSC 1599 Şelimbăr – CS Mioveni (Stadion Măgura – Cisnădie, 17:00)
CS Corvinul 1921 Hunedoara – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (Stadion ”Michael Klein” – Hunedoara, 17:30)

Clasament
1. AFC Unirea 04 Slobozia 59 puncte
2. CS Corvinul 1921 Hunedoara 49
3. CSC 1599 Şelimbăr 49
4. Gloria Buzău 48
5. AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 40
6. CS Mioveni 39

Primele şase clasate la finalul sezonului regulat evoluează în play-off-ul pentru promovarea în Superliga de fotbal. Primele două clasate eligibile (CSC Şelimbăr şi Corvinul Hunedoara nu au drept de promovare) la finalul play-off-ului vor promova direct în Superligă. Următoarele două clasate eligibile vor juca meciuri de baraj cu ocupantele locurilor 7 şi 8 din play-out-ul Superligii.

”Iată că după 15 ani, Buzăul are din nou echipă în prima ligă de fotbal!

O mică poveste!

În august 2017 am inițiat un proiect de relansare a sportului buzoian, prin înființarea Clubului Sportiv Municipal Gloria Buzău, care avea și o secție de fotbal.

Am preluat o echipă din liga a 4-a, de la regretatul om de afaceri Ionel Turturică și iată că după 7 ani suntem cu Gloria Buzău în Superligă.

Felicitări întregii echipe și antrenorului Andrei Prepeliță pentru acest rezultat extraordinar, dar nu trebuie să uităm contribuția în timp a tuturor fotbaliștilor și antrenorilor care au evoluat la echipa noastră.

Dar toate aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără echipa din spatele echipei.

Felicitări lui Cristian Ceaușel și lui Cristi Lupu pentru munca organizatorică depusă pentru atingerea acestui obiectiv, care pune într-adevăr Buzăul pe harta fotbalului românesc.

Însă fără bani, acest vis nu ar fi putut deveni realitate, fapt pentru care mulțumesc în mod deosebit celui mai important sponsor, buzoianul Viorel Tudose, patronul companiei Getica 95, firma furnizoare de energie electrică, cu cea mai mare cifră de afaceri din județul Buzău.

Mulțumesc domnului președinte Petre Emanoil Neagu, pentru că parteneriatul dintre Primăria Municipiului Buzău și Consiliul Județean Buzău a funcționat și a dus la acest rezultat istoric pentru buzoieni.

M-am bucurat să trăiesc acest moment minunat pe stadion împreună cu miile de buzoieni și cu Prim-ministrul României, buzoianul nostru Marcel Ciolacu! HAI BUZĂU!” a declarat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram YouTube , TikTok , Twitter .