Premierul a fost miercuri în judeţul Buzău, unde a vizitat mai multe obiective de investiţii cu fonduri europene

Politic

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău și Centrul Muzeal I C Brătianu sunt două dintre proiectele implementate de Consiliul Județean Buzău cu fonduri europene, care au făcut obiectul vizitei prim-ministrului României, dl Marcel Ciolacu, secretarului general al PSD, dl Paul Stănescu, domnilor europarlamentari Mihai Tudose și Victor Negrescu, domnilor miniștri Adrian Câciu și Ștefan Radu Oprea, dl senator Lucian Romașcanu și dl deputat Romeo Lungu.

De asemenea, au fost prezentate și două proiecte implementate de Primăria Municipiului Buzău, tot din fonduri europene : Bulevardul Unirii și Piața Dacia.

”Mă bucur că aceste proiecte esențiale pentru o dezvoltare armonioasă și sustenabilă a județului nostru sunt considerate exemple de bună-practică și vreau să subliniez că în lipsa unei #echipe care să aibă #obiective comune și #proiecte ambițioase, astfel de inițiative nu pot fi implementate” a declarat preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Vizita a continuat la Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Filipescu’’ Buzău, unde din 2016 funcționează învățământul dual de performanță. Au fost prezente și companiile care își pregătesc aici viitorii muncitori înalt calificați și de ce nu viitorii ingineri. Și asta pentru că tot până în 2026 ar trebui să avem finalizate lucrările pentru viitorul Campus ce va fi sediul Consorțiului pentru învățământ dual și tehnic superior, investiție de peste 25 de milioane de euro, din fonduri europene, proiect în care sunt implicate 14 companii din Buzău, Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Filipescu’’, Universitatea ,,Dunărea de Jos’’ din Galați și Primăria Buzău.

Doamna director Lucica Stănculeanu a prezentat proiectul ,,Meritas’’, pe învățământ dual, dezvoltat împreună cu Primăria Buzău și o mulțime de firme din Buzău, care are un deosebit succes, practic în fiecare an dublându-se numărul de elevi care doresc să devină muncitori înalt calificați.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram YouTube , TikTok , Twitter .