Comunicat evaluarea pagubelor la culturile agricole

Social

La nivelul Instituției Prefectului- Județul Buzău a fost emis Ordinul privind constituirea comisiilor de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole afectate de seceta pedologică. Comisiile sunt formate din reprezentanți ai Agenței de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Direcției Agricole și autorități publice locale. Membrii echipelor de verificare vor pleca de mâine în teren pentru a constata pagubele suferite de fermieri din cauza lipsei de precipitații din acest an.

Primele constatări se vor face la culturile de floarea soarelui din localitățile în care au fost primite notificări din partea agricultorilor. Deținătorii de terenuri agricole ale căror suprafețe au fost afectate în proporție de peste 30% mai pot depune până la data de 1 septembrie 2020, înștiințări scrise la unitatea administrativ-teritorial pe a cărei rază teritorială se află terenul. În baza înștiințărilor, comitetul local pentru situații de urgență va întocmi un raport operativ cu pagubele la culturile agricole, asociate fenomenului meteorologic de secetă pedologică, ce va fi transmis către Centrul operațional din cadrul ISU și către Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice din județ.

După ce se vor finaliza inspecțiile din teren, reprezentanții Direcției Agricole vor întocmi un raport centralizator privind calamitățile generate de seceta pedologică, care va fi transmis către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în vederea promovării și finanțării acțiunilor și măsurilor urgente de intervenție în vederea înlăturării efectelor fenomenului de secetă pedologică la culturile agricole.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.