A fost acceptat, la finanțare de la Uniunea Europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), proiectul de înființarea unui consorțiu pentru învățământ dual și tehnic superior la Buzău

Social

”Dragi buzoieni,

Iată, într-adevăr, o veste minunată despre un viitor mai bun al Buzăului!

Ne-a fost acceptat, la finanțare de la Uniunea Europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), proiectul de înființarea unui consorțiu pentru învățământ dual și tehnic superior la Buzău.

Vom realiza la ieșirea din Buzău, spre Vernești, un campus universitar, unde se vor pregăti atât viitori ingineri, dar și viitori muncitori înalt calificați, în domeniile mecanic și alimentar.

Împreună cu Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galați, Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Filipescu” și 9 companii din Buzău, chiar și internaționale, vom putea începe la Buzău, să pregătim inclusiv ingineri, ceea ce va însemna mult pentru viitorul economiei buzoiene, dar mai ales al tinerilor buzoieni din tot județul Buzău.

Valoarea proiectului este de peste 20 de milioane de euro, iar Primăria a alocat un teren de peste 8 hectare, unde vom avea facilități moderne pentru tinerii care vor studia aici.

Mulțumesc în mod deosebit domnului rector al Universității ,,Dunărea de Jos” din Galați, Lucian Puiu Georgescu și domnului președinte al Senatului Universității, Cătălin Fetecău, pentru încrederea avută în Buzău.

Mulțumesc doamnei director de la Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Filipescu”, Lucica Stănculeanu, pentru implicarea în învățământul dual și în acest proiect!

Mulțumesc echipei mele operaționale, condusă de omul extraordinar, care este doamna Luminița Colțeanu, care reușește, iată, să atragă alte fonduri europene pentru acest proiect, fără de care nu vedeam un viitor mai bun pentru Buzău!

Mulțumesc din tot sufletul conducerilor celor 9 societăți comerciale cu care facem echipă în acest proiect extraordinar.

HAI BUZĂU!”

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram YouTube , TikTok , Twitter .