Comunicat de presa privind deschiderea noului an scolar

Social

Prefectul Leonard Dimian a convocat, luni, o ședință cu managementul Direcției de Sănătate Publică și al Inspectoratului Școlar Județean pentru a analiza care sunt posibilitățile privind deschiderea noului an școlar pe 14 septembrie în condiții de siguranță sanitară. Un accent deosebit s-a pus pe măsurile de prevenire a răspândirii Coronavirusului în rândul elevilor și cadrelor didactice, motiv pentru care prefectul județului Buzău a solicitat Direcției de Sănătate Publică să pună în vederea autorităților locale necesitatea de a asigura în toate unitățile de învățământ condiții minime de igienă. Acolo unde nu există sistem centralizat de aprovizionare cu apă potabilă al localității, colectivităților de copii trebuie să li se asigure apa potabilă din surse proprii, prevăzute cu sistem de dezinfecție, iar primăriile trebuie să ia toate măsurile pentru asigurarea apei în unitățile de învățământ. De asemenea, toate școlile trebuie să fie dotate cu soluții de curățenie, dezinfecție și igienă. O atenție deosebită și controale riguroase se vor desfșura în școlile care nu reușesc de câțiva ani să obțină autorizație sanitară de funcționare.

📌 Totodată, Inspectoratului Școlar i-a fost solicitat să poarte discuții cu directorii tuturor unităților de învățământ de pe raza județului Buzău pentru a identifica problemele stringente cu care se confruntă și pentru a le remedia înainte de debutul noului an școlar.

❗️ “La începutul lunii septembrie, vom face o analiză din punct de vedere epidemiologic pentru a stabili scenariile în care va începe anul școlar în fiecare unitate de învățământ din județ. Până atunci, ne asigurăm că elevii și profesorii își vor desfășura activitatea în condiții de siguranță sanitară și că le vor fi asigurate apa curentă și dezinfectanți. Deja în mai multe școli au fost demarate acțiuni de dezinfecție a spațiilor și de amenajare a sălilor de clasă. Având în vedere contextul epidemiologic actual, este obligația noastră de a asigura copiilor noștri toate condițiile de igienă, astfel încât să prevenim îmbolnăvirile cu noul Coronavirus în rândul colectivităților școlare”, a declarat prefectul județului Buzău, Leonard Dimian.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.