A fost semnat împreună cu 14 companii buzoiene și Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Filipescu’’, contractele pentru învățământul dual în proiectul de excelență ,,Meritas’’

Social

Pe 23 ianuarie 2024, primarul Constantin Toma a semnat împreună cu 14 companii buzoiene și Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Filipescu’’, contractele pentru învățământul dual în proiectul de excelență ,,Meritas’’.

Dacă în primul an au fost 40 de elevi, în anul doi, 74 de elevi, acum solicitările din partea firmelor sunt de 148 de elevi.

Proiectul ,,Meritas’’ este primul pas în ceea ce se va concretiza în ,,Consorțiu pentru învățământ dual și tehnic superior’’, unde deja s-a reușit să se obțina o finanțare de peste 21 de milioane de euro, pentru realizarea unui campus universitar modern, la ieșirea din Buzău spre Vernești.

Pentru prima dată în istoria Buzăului, orasul va avea și facultăți tehnice, care vor pregăti ingineri mecanici și în industria alimentară, dar și muncitori de înaltă calificare.

Primăria Municipiului Buzău sprijină economia buzoiană și prin formarea de specialiști!

Primarul Constantin Toma multumeste conducerii Liceului Tehnologic ,,Dimitrie Filipescu’’ și colectivului de profesori, dar și companiilor buzoiene implicate :VOESTALPINE RAILWAY SYSTEMS ROMANIA, RER SUD , GREENTECH, ROMCARBON, BENCOMP, URBIS SERV, HOEGANAES CORPORATION EUROPE, SISECAM AUTOMOTIVE ROMANIA, AGI CONSTRUCT, URSUS BREWERIES, TRANS BUS , METAL SOMET MULTIPROD ENERGO SRL, Societatea Națională de Transport Gaze Naturale „TRANSGAZ”

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram YouTube , TikTok , Twitter .