4.000 de apartamente fără apă caldă şi căldură din cauza unei avarii la un cazan

Social

Un număr de 4.000 de apartamente din municipiul Buzău au rămas, de luni seara, fără apă şi căldură din cauza unei avarii la un cazan montat recent la PT 4 Dorobanţi.

Directorul Regiei Autonome Municipale Buzău, Aurel Gubandru, a declarat, pentru AGERPRES, că „problemele vor fi remediate până în a doua parte a săptămânii”.

„La punctul termic PT Dorobanţi s-au executat lucrări de înlocuire a ventilatorului de aer la cazanul CAF 10Gcal, ce au condus la îmbunătăţirea semnificativă a nivelului de zgomot la acest amplasament, iar cu această ocazie au apărut defecţiuni ale ţevilor interioare ale cazanului. În urma constatărilor şi pentru a avea siguranţa funcţionării la parametri normali în această iarnă, s-a luat decizia de înlocuire a ţevilor cu grad ridicat de uzură, operaţiune care va dura până în a doua parte a săptămânii”, a precizat sursa citată.

Directorul RAM susţine că cel de-al doilea cazan, de 2,75Gcal, va asigura agentul termic pentru ca instituţiile de învăţământ să nu fie afectate. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.