1650 de ani de atestare documentară a numelui de Buzău (Mousaios)

Social

”Dragi buzoieni, Ieri, 12 Aprilie 2022, s-au împlinit 1650 de ani de atestare documentară a numelui de Buzău și mai ales 1650 de ani de creștinism ortodox pe aceste meleaguri.

Pentru Sfântul Mucenic Sava de la Buzău, cel care a fost martirizat prin înecare în râul Buzău, la 12 Aprilie 372, Înaltpreasfinția Sa Părintele Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancea a ținut o slujbă religioasă împreună cu un sobor de 12 preoți, la Catedrala Municipală, care a fost arhiplină.

Tot ieri, am deschis seria evenimentelor oficiale legate de sărbătorirea celor 1650 de ani, prin inaugurarea unei galerii foto istorice, cu evoluția Buzăului între 372 și 2022.

La eveniment au participat Înaltpreasfinția Sa Părintele Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, domnul Lucian Romașcanu, Ministrul Culturii, domnul Petre Emanoil Neagu, Președintele Consiliului Județean, domnul General-maior Ciprian Marin, Comandantul Diviziei 2 Infanterie ,,Getica”, domnul Comandor Ovidiu Bălan, Comandantul Bazei Aeriene de la Boboc, domnii deputați Romeo Lungu, Laurențiu Țepeluș, Nicolae Roman, domnii subprefecți Mihail Gabriel Ilie, Constantin Cristea, doamna Daniela Palcău, Inspector Școlar General Adjunct și alți reprezentanți ai instituțiilor locale și centrale.

,,Este o binecuvântare să avem la fundamentarea acestui oraș, sacrificiul unui sfânt”, a spus în cuvântul său domnul Lucian Romașcanu, Ministrul Culturii.Cred că aceste cuvinte sunt definitorii pentru întărirea identității noastre ca buzoieni buni creștini, care trebuie sa ne motiveze în permanență pentru a acționa împreună pentru binele comunității noastre.

La mulți ani Buzău, La mulți ani dragi buzoieni!”

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram YouTube , TikTok .