Sorina Pintea: Managerul de la Spitalul Săpoca a demisionat. Încă o persoană rănită în urma atacului a murit

Social

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că managerul Spitalului Săpoca a demisionat. Totodată, ea a precizat că numărul deceselor în urma atacului de la spital a crescut la cinci, întrucât pacienta de 88 de ani care fusese internată la Spitalul Floreasca a murit în cursul nopţii.

Managerul spitalului şi-a dat demisia, în locul lui, interimar, va fi numit directorul financiar, a spus ministrul Sănătăţii.

Sorina Pintea a spus că se vor depune plângeri penale privind neglijenţa în serviciu: „Avem suspiciuni privind neglijenţa în serviciu, avem datoria să facem plângeri penale, procurorii vor verifica”.  

Pintea a spus că încă o persoană rănită în atac a murit în cursul nopţii, fiind vorba despre o pacientă de 88 de ani, care fusese internată la Spitalul Floreasca.

Astfel, numărul pacienţilor morţi după ce un bolnav de la Spitalul Săpoca i-a atacat cu un stativ de perfuzii a crescut la cinci. Alţi opt au fost răniţi şi au fost internaţi în mai multe spitale.

„În ultimii doi ani au fost depuse două rapoarte de agresiune, sunt caiete de incidente pe secţie. Legislaţia spune că după fiecare incident de acest gen se face o prezentare a cazului, ni s-a spus că s-au luat măsuri, am cerut dovada, nu există. Pot crede că nu s-a făcut”, a declarat ministrul Sănătăţii.

În plus, Sorina Pintea a afirmat că membrii Consiliului de Administraţie „fac figuraţie”, întrucât nu s-au întâlnit conform cerinţelor legale şi a protocoalelor.

Azi, voi avea o întâlnire cu membrii comitetului director, în afară de responsabilităţile celor care au fost de gardă, sunt responsabilităţi conform fişei postului ale celor care conduc secţia şi spitalul.

„A fost un incident absolut nefericit, nerespectarea regulamntelor duce la astfel de situaţii. Nu are legatură cu politicul, ci doar cu faptul că cineva nu şi-a respectat atribuţiile.

Vorbim de o proastă organizare a activităţii medicale”, a declarat ministrul.

Sorina Pintea a adăugat că vor fi controale la toate spitalele de psihiatrie.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.