Primarul Constantin Toma face un bilanț al rezultatelor obținute la nivelul Buzăului

Politic

”Dragi buzoieni,

Este de datoria mea ca primar, ca la sfârșitul acestui an 2022, să fac un mic bilanț al rezultatelor obținute la nivelul Buzăului.

În același timp, vă voi prezenta și ce perspective avem în 2023, în ceea ce privește funcționarea și dezvoltarea orașului nostru.

Anul 2022 a fost un an important în reabilitarea străzilor. În afara proiectelor mari, Bulevardul Unirii, Bulevardul Industriei și Strada Transilvaniei, care sunt aproape de finalizare, s-au reabilitat 10 străzi și s-a finalizat Pasajul de la Metalurgica. De asemenea, se lucrează la reabilitarea totală a Pieței Dacia, care va fi finalizată în prima parte a anului următor. S-a început reabilitarea Bulevardului Republicii, care împreună cu Strada 1 Decembrie 1918, vor fi finalizate în 2023.

Anul 2023 va însemna începerea reabilitării a cel puțin 20 de străzi. Anul 2022 a însemnat și finalizarea reabilitării energetice a 20 de blocuri, iar pe fonduri europene am semnat contracte de peste 100 de milioane de euro, ceea ce înseamnă încă 40 de blocuri. Pregătim acum, proiecte de finanțare pentru încă 150 de blocuri de locuințe.

Investim mult în educație, atât în reabilitarea infrastructurii școlare, dar și în proiecte precum ,,clase de inspirație finlandeză”, unde anul acesta sunt prinși 7000 de copii, sau ,,Buzăul citește”, unde fiecare elev de la clasa I până la clasa a-XII-a a primit câte 4 cărți importante, Primăria donând 80.000 de cărți în fiecare an.

De asemenea, proiectul ,,Școala din Parc” adună mii de copii în parcurile buzoiene, pentru desfășurarea multor proiecte educaționale.

Anul 2022 a însemnat și preluarea în proprietatea municipiului Buzău a Pădurii Crâng, de circa 180 de hectare. Această moștenire neprețuită va fi regenerată și transformată în una din cele mai mari păduri-parc din Europa, ce va fi pusă la dispoziția tuturor locuitorilor urbei noastre.

În prima parte a anului viitor, vom finaliza încă un parc nou, de 7,4 hectare, în prelungirea Parcului Tineretului.

Pentru îmbunătățirea mobilității urbane, am achiziționat deja, pe fonduri europene, 13 autobuze electrice și 485 de biciclete ce vor putea fi închiriate și vor funcționa odată cu finalizarea recepției Bulevardului Unirii. Pe fonduri europene am mai câștigat încă 30 de microbuze electrice, pe care le vom utiliza în special pentru transportul elevilor la școli.

V-am prezentat doar o mică parte din proiectele Buzăului din 2022 și din cele care vor urma în 2023!

Dragi buzoieni, sunt convins că prin efortul dumneavoastră și prin inspirația și motivarea pe care le dați echipei Primăriei Buzău, putem avea un prezent și mai ales un viitor frumos în orașul nostru!

HAI BUZĂU!”

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram YouTube , TikTok , Twitter .