Informatii noi despre situatia COVID-19

Social

Astăzi, 12 iunie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

➢ 32 persoane se află în carantină instituționalizată;
➢ 1605 persoane sunt izolate la domiciliu;
➢ În județul Buzău au fost confirmate 253 cazuri de infectare cu Coronavirus, 139 persoane fiind declarate vindecate și externate.

➢ Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.
➢ Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 1323 de persoane. A fost depistată că nu respectă condițiile de izolare o persoană, care a fost sancționată contravențional, valoarea amenzii fiind de 1.000 lei. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 23 sancțiuni, dintre care 1 pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea, 22 la Legea 61/1991, în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de peste 10.000 de lei.

➢ Jandarmii buzoieni, sprijiniți de colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, au continuat desfășurarea de activități atât independent, cât și în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă. În acest context, pe lângă misiunile specifice Jandarmeriei Române, jandarmii au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona locațiilor de carantină. De asemenea, au fost desfășurate activități pentru verificarea respectării măsurii izolării la domiciliu atât independent, cât și în cooperare cu IPJ Buzău.
➢ Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.