Informatii noi COVID-19

Social

Astăzi, 20 iulie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

– Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 992;
– Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 603;
– Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 27.

🔹 Sub coordonarea Instituției Prefectului, structurile teritoriale M.A.I. din județul Buzău au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea Covid-19, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat şi măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.
🔹 Echipele mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare. În cadrul acțiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale, dintre care 7 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 20 sancțiuni la Legea 61/1991 în context Covid-19 și 16 sancțiuni pentru fapte de natură economică în context Covid-19. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 14.300 lei.
🔹 Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.