Focar de Covid-19 la spitalul de psihiatrie din Săpoca

Social

Un număr de 15 cadre medicale din Spitalul de Psihiatrie de la Săpoca, dintre care 13 sunt în secţia exterioară de la Ojasca, au fost confirmate cu infecţie cu coronavirus, autorităţile de sănătate publică declarând focar de boală în această secţie.

Potrivit autorităţilor medicale, în secţia de la Ojasca a Spitalului de Psihiatrie de la Săpoca au fost confirmaţi cu coronavirus un total de 13 angajaţi.

Sunt practic, două focare în două secţii diferite de bolnavi cronici, într-una fiind 10 angajaţi pozitivi, în alta 3. â

În perioada următoare nu se vor mai face internări la Ojasca.

Alte două cazuri de coronavirus au fost confirmate în Spitalul de Psihiatrie Săpoca, în secţia de Neurologie, ceea ce face ca în total în acest spital, inclusiv în secţia exterioară de la Ojasca, să fie 15 angajaţi cu COVID 19.

Buzăul are conform raportării de luni 25 de noi cazuri de coronavirus, cu un total de 992 de bolnavi de la debutul pandemiei şi 27 de decese înregistrate.

Pacienţii confirmaţi luni au vârste cuprinse între 2 şi 81 de ani, inclusiv familii întregi, cu toţii fiind internaţi în Spitalul Municipal din Rm.Sărat.

În Spitalul Judeţean Buzău, în cele două secţii amenajate pentru bolnavii de COVID 19 toate locurile sunt ocupate, fiind disponibil un singur loc din cele patru la Terapie Intensivă.

În Spitalul Municipal din Rm.Sărat, unitate de suport pentru bolnavii COVID 19, din judeţul Buzău sunt internaţi luni 137 de bolnavi, capacitatea maximă fiind de circa 150 de locuri.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.