Informatii noi COVID-19

Social

Astăzi, 24 august 2020, situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Buzău se prezintă astfel:

– Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 2077;

– Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 1402;

– Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 70;

– Număr persoane în carantină la domiciliu: 412;

– Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 247.

– Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în judeţul Buzău au mai fost confirmate 26 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (4 pacienţi au fost testaţi şi diagnosticaţi într-un laborator privat de analize).

– Pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între 4 şi 81 de ani.

– Anchetele epidemiologice sunt în desfăşurare.

– Întrucât la acest moment, în judeţul Buzău, toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienţi sunt ocupate, un număr de 148 pacienţi confirmaţi pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie uşoară, se află în izolare la domiciliu.

– Au fost înregistrate şi două decese în rândul pacienţilor confirmaţi COVID-19: DECES NR. 69: pacientă în vârstă de 49 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău cu simptomatologie respiratorie severă pe fondul unei patologii pulmonare preexistente. Este testată şi confirmată cu SARS CoV-2 şi transferată la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Evoluţia clinică este nefavorabilă, fiind transferată pe secţia ATI, unde survine decesul. Comorbidităţi: fibroză pulmonară.

DECES NR. 70: pacient în vârstă de 77 de ani, se prezintă la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2 şi transferat pe Secţia de Pnemoftiziologie a SJU Buzău. Evoluţia clinică sub tratament este nefavorabilă şi survine decesul. Comorbidităţi: diabet zaharat tip II, triplu bypass coronarian.

– Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) derulează acţiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar şi a descurajării faptelor de natură contravenţională, înregistrate în acest context. Scopul acţiunilor derulate în această perioadă este ca cetăţenii să înţeleagă importanţa respectării în continuare a recomandărilor privind limitarea expunerii în spaţii aglomerate şi purtarea mijloacelor de protecţie individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală.

– În cadrul acţiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 62 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 51 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi 11 sancţiuni la Legea 61/1991 în context COVID-19. Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 10.000 lei.

– Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.