Focar de infecție în localitatea Stâlpu din Buzău. Cadavrele a mii de porci morți duminică într-un incendiu nu au fost încă îngropate

Social

Focar de infecție în localitatea Stâlpu, din județul Buzău, unde zac de cinci zile cadavrele a peste 11 mii de porci. Animalele au murit carbonizate sau intoxicate într-un incendiu, care a cuprins ferma la sfârșitul săptămânii trecute. Dar nimeni nu le-a ridicat de acolo până acum.

Duminică dimineață a fost anunțat un incendiu la ferma de porci din localitatea Stâlpu, din județul Buzău. Pompierii au încercat timp de cinci ore să stingă incendiul, au murit aproape 11 de capete de porci.

Mai mult de jumătate din efectivul de porcine al acestei ferme, o fermă de biosecuritate, una dintre cele 10 ferme la nivel național ca număr de capete de porcine.

Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare au dispus măsuri de bio securitate, întrucât în celelalte adăposturi de porci existau porci vii și trebuiau luate măsuri de bio securitate. Au intrat aici și polițiști criminaliști care au făcut cercetări la fața locului.

Administratorii fermei acuză autoritățile județene care abia joi au dispus o măsură de îngropare a cadavrelor.

Ferma este situată la trei kilometri de sat, iar mirosul este insuportabil.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.