Buletin informativ 18.06.2020

Social

Astăzi, 18 iunie 2020, situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Buzău se prezintă astfel:

– 22 persoane se află în carantină instituţionalizată;

– 1047 persoane sunt izolate la domiciliu;

– În judeţul Buzău au fost confirmate 351 cazuri de infectare cu Coronavirus, 170 persoane fiind declarate vindecate şi externate.

– Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acţiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar şi a descurajării faptelor de natură contravenţională, înregistrate în acest context.

– Având în vedere prevederile legislative în contextul „stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile şi subunităţile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliţiei Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 657 de persoane. A fost depistată că nu respectă restricţiile de izolare o persoană care a fost sancţionată contravenţional, valoarea amenzii aplicate fiind de 1.000 de lei. În cadrul acţiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de „starea de alertă” au fost aplicate 22 sancţiuni contravenţionale, dintre care 1 pentru nerespectarea condiţiilor privind izolarea şi alte 21 de sancţiuni la Legea 61/1991, în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de 9.800 de lei.

– Jandarmii buzoieni, alături de colegi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti, au continuat să acţioneze atât independent, cât şi în sistem integrat, pentru prevenirea şi combaterea răspândirii Coronavirusului. Astfel, pe lângă misiunile specifice Jandarmeriei Române, jandarmii au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona locaţiilor de carantină. În cadrul activităţilor desfăşurate în ultimele 24 de ore, au fost verificate persoanele cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse, nefiind constatate abateri de la această măsură.

– Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.