Informatii noi COVID-19

Social

Astăzi, 10 iulie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 750;
 Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 491;
 Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 21.

 Sub coordonarea Instituției Prefectului, structurile teritoriale MAI din județul Buzău au acționat permanent în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Acțiunile se vor intensifica în acest sfârșit de săptămână când polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai DSP, DSVSA, ITM, OPC, ARR, ISCTR vor efectua verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, la terase, cluburi, în trafic.

 Instituția Prefectului- Județul Buzău face apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și să respecte cu rigurozitate măsurile de protecție sanitară: purtarea măștii, distanțarea fizică, igienizarea și dezinfectarea frecventă a mâinilor, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile.

 Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale, dintre care 33 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și alte 29 sancțiuni la Legea 61/1991 în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de 14.000 de lei.
 Jandarmii din cadrul IJJ Buzău și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești au acționat atât independent, cât și în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea răspândirii Coronavirusului. Astfel, pe lângă misiunile specifice Jandarmeriei Române, jandarmii au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică pe raza întregului județ.
 Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *