Săptămâna Teatrului Tânăr 19-25 oct. 2019

Divertisment

Între 19 și 25 octombrie, cel mai tânăr festival de teatru buzoian revine!
Ediția 7️⃣ se anunță explozivă, cu spectacole pentru toate categoriile de vârstă, de la povești celebre până la spectacole de coregrafie.

Ca în fiecare an, festivalul Săptămâna Teatrului Tânăr își propune să scoată în evidență noua generație de artiști de teatru, fie că vorbim de actori, regizori sau scenografi.
Majoritatea spectacolelor sunt realizate de studenți de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București, sub îndrumarea profesorilor de actorie sau regie.

În selecție se află, însă, și producții de la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești, Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea și din mediul independent, toate semnate de regizori și scenografi tineri. De la Shakespeare la texte contemporane românești sau străine, piesele sunt abordate într-o viziune proaspătă care sperăm să vă emoționeze, să vă surprindă, să vă prezinte realitatea într-o lumină nouă sau pur și simplu să vă ofere o ieșire din cotidian. Vă așteptăm zilnic la o selecție de spectacole pentru adulți, iar în weekend, dimineața, la două spectacole pentru copii.

PROGRAM

🔸️Sâmbătă, 19 octombrie, ora 19.00
UNATC „I.L. Caragiale” București

Revizorul
de N.V. Gogol

Regia: Slava Sambriş
Scenografia: Dalma Zsuzsanna Szoke și Alexandra Constantin
Muzica: Adrian Piciorea

Distribuția:
Anton Antonovici Skvoznik-Dmuhanovski – Matei Arvunescu
Anna Andreevna, soția lui – Adriana Aldea
Maria Antonovna, fiica lui – Minodora Broscoi
Luka Lukici Hlopov, inspectorul școlar – Vlad Brumaru
Soția lui – Andra Meda Topîrceanu
Amos Fiodorovici Liapkin-Tiapkin, judecătorul – Radu Chirev
Soția lui – Nicole Burlacu
Artemii Filipovici Zemlianika, directorul spitalului – Dan Coza
Ivan Cuzmici Șpekin, dirigintele poștei – Iulian Burciu
Piotr Ivanovici Dobcinski, moșier din oraș – Drugaru David, Alex Mirea
Piotr Ivanovici Bobcinski, moșier din oraș – Alin Potop
Soțiile lor – Corina și Mirabela Butnaru
Ivan Alexandrovici Hlestakov, un funcționar din Petersburg – Alex Popa
Osip, servitorul lui – Cătălin Nicolau
Stepan Ilici – Alex Moldovan
Avdotia, menajera – Andra Meda Topîrceanu
Șobolani – Alex Moldovan, Iulian Burciu

Durata: 2h 30min. (cu pauză)

„Revizorul” montat de Slava Sambriș surprinde societatea românească de astăzi în lumina imposturii. Pornind de la textul lui Gogol, spectacolul prezintă un univers socio-politic de actualitate, în care forme ale superstițiilor prind viață în jurul unor fenomene de amploare: birocrația și corupția. Provinciali bogați, mediocri, importanți în lumea lor, duc ipocrizia, dualitatea și lașitatea la extremă, ceea ce îi face să fie caraghioși și absurzi până la grotesc.

🔸️Duminică, 20 octombrie, ora 19.00
UNATC „I.L. Caragiale” București

Cerere în căsătorie
de A.P. Cehov

Coordonator proiect: Radu Gabriel
Scenografia: Maria-Alexandra Ivan

Distribuția:
Natalia Stepanovna – Alexa Tofan
Stepana Stepanovna – Anca Munteanu
Ivan Vasilievici Lomov – Gabriel Vatavu

Durata: 50min.

Farsă într-un act, „Cerere în căsătorie” este o poveste simpatică despre un băiat care plăcea o fată. Ajuns la vârsta de 35 de ani, Ivan Vasilievici trebuie să își găseasă jumătatea. Își încearcă norocul cu fata Ciubukovilor, care e nu doar frumoasă, ci și gospodină. Luându-și inima în dinți, Ivan se prezintă acasă la Natalia Stepanovna pentru a o cere de soție. Aici, însă, o va găsi pe mama ei, care le va pune tot felul de piedici în calea iubirii. Finalul se anunță furtunos… de surprinzător.

🔸️Luni, 21 octombrie, ora 19.00
UNATC „I.L. Caragiale” București

Nihil Sine Deo

Regia, coregrafia, scenografia şi light design: Daniel Alexandru Dragomir
Sound design: Adrian Piciorea

Distribuția: Ana Mihai, Anastasia Preotu, Andreea Vălean, Daniel Dragomir, Mihai Liviu Pieleanu, George Pleșca

Spectacol de coregrafie interpretat de:
Compania Contemporary Creative Dreamers

Durata: 55 min.

V-ați întrebat vreodată cum am putea să explicăm Absolutul prin dans? „Nihil Sine Deo” este reprezentarea fizică a procesului compus din acțiunile de înțelegere și de cuprindere ale acestei entități imateriale. El poate fi descris doar prin simțire interioară și emoție. Acest proces continuu conduce către epuizare, fiind singurul moment în care putem recunoaște ceea ce definim ca Absolut sau Divinitate. De-a lungul evoluției sale, umanitatea s-a dezvoltat în relație cu trei idei ce par a fi ingrediente din plămădirea noastră: Sexualitatea, Dorința de Zbor și Cucerirea – o cucerire interioară a propriului corp și o cucerire exterioară, materializată prin spațiu, informație și timp.

🔸️Marți, 22 octombrie, ora 19.00
UNATC „I.L. Caragiale” București

Metoda G
de Jordi Galceran

Regia: Maria Doncu
Scenografia: Andreea Boiangiu

Distribuţia:
Fernando – Denis Imbrescu
Enrique – Gabriel Zaharia
Mercedes – Mădălina Stoica
Carlos – Eduard Păuna

Durata: 1h 40min.

Interviurile de angajare în marile corporații sunt o obișnuință a zilelor noastre. Dar cât de sincer trebuie să fii în discursul tău și cât de departe e bine să fii dispus să mergi pentru obținerea unui job? „Metoda G” este o comedie despre moralitate și situațiile limită în care omul își încalcă orice principiu. Patru candidații încearcă să obțină postul de Marketing Manager în cadrul unei companii importante. Supuși unor teste, ei vor ajunge să mintă și să exploateze slăbiciunile celorlalți contra-candidați doar pentru a câștiga competiția. Interviul se transformă într-o luptă pentru putere. „Nu căutăm un om bun care să pară un ticălos. Nouă ne trebuie un ticălos care să pară un om bun.”

🔸️Miercuri, 23 octombrie, ora 19.00
Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea

Toate lucrurile minunate
de Duncan Macmillan

Regia: Adrian Roman
one man show cu Tavi Costin

Durata: 1h 10min.

Dramaturg și regizor englez, scenarist pentru radio și televiziune, Duncan Macmillan scrie despre vulnerabilitățile ființei umane. „Toate lucrurile minunate”, un one man show cu Tavi Costin, este o confesiune intimă despre depresie și toate motivele din lume care ne pot ajuta să o depășim. Despre cât de lung e drumul spre a te convinge că viața merită trăită. Deși trist în esență, spectacolul devine amuzant prin descoperirea unor motive atât de simple ca mâncatul unei înghețate, care îți reamintesc că te poți bucura de lucrurile mărunte.
Un spectacol bazat pe povești adevărate… și inventate.

🔸️Joi, 24 octombrie, ora 19.00
UNATC „I.L. Caragiale” București

Poveste din patria noastră
Scenariul și regia: Emanuel Pârvu

Distribuția:
Cenzorul – Vlad Brumaru
Scriitoarea – Monica Odagiu
Regizorul – Vlad Lință
Actrița – Bianca Anastasiu
Actorul – Ciprian Chiricheș

Durata: 1h 45min. (fără pauză)

„Poveste din patria noastră” nu lasă niciun spectator să plece liniștit acasă, ci (re)punându-și întrebarea Ce ești dispus să faci pentru artă? Unde se termină arta și unde începe sacrificul, ar fi greu de spus. Un regizor, o scriitoare și doi actori pregătesc un spectacol, însă ei au de înfruntat tot felul de impedimente atunci când un Cenzor din partea partidului, căruia îi displace textul, intervine major asupra creației lor. Are el dreptul să facă asta?
„Durerea și sacrificiul sunt prezente în viața artiștilor în momentul în care simți că ceea ce faci este singurul motor care te duce mai departe. Dar când scopul este altul, atunci lucrurile pot lua o turnură greșită.” (Emanuel Pârvu)

🔸️Vineri, 25 octombrie, ora 19.00
UNATC „I.L. Caragiale” București

O oră de liniște
de Florian Zeller

Coordonatori proiect: Mihai Constantin și Andrei Runcanu
Decor: Maria Constantin
Costume: Irina Marinescu

Distribuția:
Michel – Vlad Brumaru
Nathalie – Cristiana Luca
Elsa – Bianca Babașa
Pierre – Octavian Voina
Sebastian – Ciprian Chiricheș
Leo – Cătălin Bucur
Pavel – Alexandru Prica

Durata: 1h 40min.

„O oră de liniște” este o comedie cu bun simț și bun gust în care, paradoxal, destinele tuturor personajelor sunt, în esență, tragice. Un spectacol care ne arată ce se întâmplă atunci când situațiile limită duc la prăbușirea tuturor zidurilor dintre oameni și cum viața se poate schimba radical într-un timp extrem de scurt. O poveste care trece prin întregul spectru al emoțiilor și încearcă să arate natura umană atât cu părțile ei bune, cât și cu cele mai puțin bune.

SPECTACOLE COPII

🔹️Sâmbătă, 19 octombrie, ora 10.30
Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești – Secția Păpuși

Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama
de Matei Vișniec

Regia: Radu Dinulescu
Scenografia: Mihai Androne
Muzica: Vlad Trifaș
Animație 3D: Armand Richelet Kleinberg

Distribuția: Lăcrămioara Bradoschi, Ilinca Rus, Alexandru Vasilescu, Ioana Andreea Moș

Recomandare: 5+
Durata : 40 min.

„Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama” pătrunde în universul copiilor ai căror părinți sunt plecați în străinătate, fiind crescuți de bunici. În casa unei astfel de familii își face apariția un extraterestru care îi ajută pe cei mici să înțeleagă cum funcționează oamenii mari și chiar să călătorească în spațiu și timp, fără să le mai fie teamă de necunoscut.
„O întâlnire de gradul IV, tratată cu umor, candoare și poezie, într-un text care, credem noi, a generat un spectacol-pildă, atât pentru cei mici, cât și pentru părinții lor, sau, precum afirma și autorul: povești de adormit copiii și de trezit ușor părinții.” (Radu Dinulescu)

🔹️Vineri, 25 octombrie, ora 12:00
Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești – Secția Păpuși

Peter Pan
după J.M.Barrie

Regia și adaptarea: Cristian Mitescu
Scenografia: Eugenia Tărășescu Jianu
Coregrafia: Sergiu Ionuț Anghel
Muzica: Viorel Andrinoiu

Distribuția: Costel Dobrescu, Lăcrămioara Bradoschi, Lucian Orbean, Paul Niculae, Ana Maria Orbean, Lizica Sterea, Carmen Bogdan, Nelu Neagoe

Recomandare: 5+
Durata : 55 min.

Simbol al copilăriei eterne, al refuzului de a deveni adult, Peter Pan este un băiat curajos și curios, căruia îi place aventura. El trăiește în Țara de Niciunde alături de un grup de băieți pierduți, ocrotit fiind de o zână mereu pusă pe ceartă: Clopoțica. Înfiorătorul căpitan Hook, împreună cu echipajul de pe corabia sa de pirați, își dorește să cucerească tărâmul magic al lui Peter Pan, dar și pe cele învecinăte, populate de ființe fantastice, pe cât de diferite, pe atât de simpatice și pline de viață. Povestea devine și mai palpitantă când își face apariția Wendy, o fetiță din lumea reală care încă mai crede în zâne și magie.
Adaptare modernă a clasicei povești, spectacolul „Peter Pan” îi poartă pe cei mici într-o călătorie palpitantă într-un tărâm de basm, alături de un personaj cu care au crescut generații întregi.

✅ Biletele pentru spectacolele din cadrul festivalului pot fi achiziţionate de la Teatrul „George Ciprian”, de la Agenţia de Bilete a Teatrului ”George Ciprian” situată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu dar și online de pe site-ul Teatrului,

Bilete online: http://www.teatrulgeorgeciprian.ro/calendar.php?month=10&year=2019

✅ Preț bilete:
35 ron – Preț întreg
30 ron – pensionari
20 – copii/elevi/studenți

✅ Mai multe informații găsiți pe site-ul www.teatrulgeorgeciprian.ro sau la numerele de telefon: 0740.496.561 și 0760553761.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.