Protest pe „drumul morții”, E85, după ce o fetiță a murit într-un accident rutier iar părinții ei au fost răniți

Social

Zeci de locuitori dintr-o comună Costești au protestat în stradă după ce o fetiţă de doi ani şi-a pierdut viaţa într-un accident pe E85. Se plâng că nu există o cale sigură de acces în cartierul lor, nici măcar un sens giratoriu care să-i conecteze la drumul european. Compania de drumuri va analiza situaţia, dar consideră că autorităţile locale trebuie săse ocupe de amenajările necesare în zonă.

Ultimul accident mortal de pe E85 a fost picătura care a umplut paharul. O fetiță de doi ani şi-a pierdut viața, iar părinții ei sunt în stare gravă după ce mașina cu care se întorceau acasă a fost lovită în plin de un autoturism când încerca să vireze la stânga.

Zona este extrem de periculoasă, iar accidentele sunt foarte frecvente.

Localnicii din comuna Costești reclamă că aproape în fiecare familie care locuiește în cartierul cel nou, de lângă Spătaru, a fost un deces pe drumul morţii, aşa cum numesc ei E 85.

Proprietarii celor peste 50 de case construite susțin că au tot solicitat primăriei comunei să ceară Companiei de drumuri să fie amenajată o cale de acces sigură spre şoselele secundare ale cartierului.

Viceprimarul, care este de patru ani în funcţie, susţine că cetăţenii nu i-au semnalat probleme cu E 85. Iar soluţii ar fi.

Reprezentanții CNAIR au precizat că, pentru creșterea siguranței, compania va analiza necesitatea unor măsuri tehnice suplimentare în zona Costeşti.

Dar pentru străzile sau drumurile din localități care ies într-un drum național, amenajarea benzilor de inserție e în responsabilitatea autorităţilor locale.

Localnicii au făcut liste cu semnături pentru rezolvarea problemelor legate de E 85. Dacă nu vor fi luaţi în seamă ameninţă că blochează traficul.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.