Informatii noi COVID-19

Social

Astăzi, 07 august 2020, situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Buzău se prezintă astfel:

Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 1493;

– Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 754;

– Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 40;

– Număr persoane în carantină la domiciliu: 381;

– Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 183;

– Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în judeţul Buzău au mai fost confirmate 28 cazuri noi de persoane infectate cu SARS- CoV- 2 (8 pacienţi au fost testaţi şi diagnosticaţi la laboratoare private).

– Pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între 10 şi 81 de ani.

– Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

– Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) derulează acţiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar şi a descurajării faptelor de natură contravenţională, înregistrate în acest context. Scopul acţiunilor derulate în această perioadă este ca cetăţenii să înţeleagă importanţa respectării în continuare a recomandărilor privind limitarea expunerii în spaţii aglomerate şi purtarea mijloacelor de protecţie individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală.

– În cadrul acţiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 15 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi 13 sancţiuni la Legea 61/1991 în context Covid-19. Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 8.900 lei.

– Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.