Gunoaie în urma militarilor. Deşeuri cu însemnele armatei americane, într-o pădure de lângă Buzău

Social

Descoperire şocantă în apropierea comunei Merei din Buzău. Un activist de mediu a găsit împrăştiate peste tot ambalaje şi deseuri cu însemne ale armatei Statelor Unite. Localnicii spun că în zonă au făcut popas militarii americani care au participat în urmă cu doar câteva luni la un amplu exerciţiu NATO. Responsabilii din Ministerul Apărării nu au făcut nicio declaraţie. Au transmis doar că vor face verificări.

PET-uri şi ambalaje împrăştiate pe sute de metri pătraţi. Ovidiu Turcea, membru al asociatiei Prietenii Pădurilor, a făcut descoperirea într-o zonă împădurită a comunei Merei din Buzău, în timp ce făcea o prospecţie pentru organizarea unui maraton. În urmă cu două luni, în zonă au făcut popas soldaţii NATO care au participat la exerciţiul Saber Guardian. Iar în urmă ar fi rămas gunoaie cât vezi cu ochii.

Toate autorităţile pe care le-am contactat pentru un punct de vedere, de la primarul comunei Merei până la Garda de Mediu, au refuzat să comenteze situaţia. Nu am primit răspuns nici de la Ministerul Apărării şi nici de la Ambasada Statelor Unite.

Exercițiul multinațional Saber Guardian 2019 a avut loc în luna iunie în mai multe poligoane din ţară. Au participat aproximativ 13.500 de militari din 14 state aliate și partenere.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.