Femeia suspectă de coronavirus, transferată la tabăra de la Arbănaşi

Social

O femeie suspectă de coronavirus, sosită din Italia duminică seara, a fost transferată, în cursul nopţii, la tabăra de la Arbănaşi, unde va sta în carantină 14 zile, au anunţat, luni, reprezentanţii Biroul de presă al Prefecturii Buzău.

„După ce i s-au prelevat probe care au fost trimise la Institutul ‘Matei Balş’, femeia suspectă de coronavirus sosită din Italia a fost transferată, în cursul nopţii (duminică spre luni n.r.), la tabăra de la Arbănaşi, unde va sta 14 zile. În această locaţie i se asigură apă, hrană, produse de igienă şi asistenţă medicală permanentă”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia.

Potrivit sursei citate, preventiv, în zonă acţionează un echipaj de jandarmi, dar nu au fost semnalate proteste ale sătenilor din comuna Beceni.

O femeie în vârstă de 52 de ani, din localitatea buzoiană Largu, sosită cu un microbuz din zona contaminată Lombardia, a fost internată, duminică seara, într-un pavilion special al secţiei Boli Contagioase a Spitalului Judeţean cu suspiciunea de infectare cu coronavirus.

Potrivit directorului DSP Buzău, Cristina Ungureanu, femeia a fost lăsată de microbuzul care venea din zona Lombardia în staţia de autobuz a unui supermarket de la marginea oraşului Buzău.

„Femeia a sunat la 112 după ce a aflat că o colegă cu care lucra la o familie de italieni ar fi fost internată în spital cu o formă de gripă. Aceasta a fost dusă într-un pavilion special la secţia de Boli Contagioase, unde i se vor lua analize, iar luni dimineaţa va fi transferată la Tabăra de la Arbănaşi, unde va sta în carantină 14 zile”, a declarat, duminică seara, sursa citată. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.