Dragi buzoieni vin în fața dumneavoastră cu cel mai important proiect al Buzăului din ultimii 31 de ani, dublarea suprafeței orașului prin unirea cu comuna Țintești!

Politic

”Dragi buzoieni,

Iată că după acest rezultat incredibil, câștigarea titlului de ,,Cel mai bun brand de oraș din Europa”, acordat de prestigioasa publicație londoneză Transform Magazine, vin în fața dumneavoastră cu cel mai important proiect al Buzăului din ultimii 31 de ani, dublarea suprafeței orașului prin unirea cu comuna Țintești!

Săptămâna viitoare, miercuri 14 iulie 2021, ora 10:00, atât la Buzău cât și la Țintești vor fi supuse aprobării în cele două Consilii Locale proiectele de hotărâri privind unirea celor două Unități Administrativ Teritoriale.În municipiul Buzău lucrează peste 60% din toți salariații din județul Buzău și tot aici, la noi, se realizează peste 70% din Produsul Intern Brut al județului nostru.

Practic municipiul Buzăul, în acest moment, nu mai are capacitatea de dezvoltare, din lipsă de teren, pentru proiecte de investiții majore, atât publice (de exemplu un spital municipal), cât și private.

Vă atașez o hartă a Buzăului Mare, rezultat din unirea celor două U.A.T. – uri!Este remarcabil că cele 4 investiții istorice ce vor veni: autostrada A7 Ploiești – Buzău – Pașcani – Siret, Drumul Expres Buzău – Brăila, transformarea unei părți a aeroportului militar de la Boboc în aeroport civil și modernizarea magistralei 500 a Căilor Ferate Române ce trece prin Buzău, București – Vișcani, pot fi puse cel mai bine în valoare de contopirea Buzăului cu Țintești.

Avem o viziune de dezvoltare a acestui oraș, ,,Buzăul, oraș magnet până în 2030″, adică Buzăul să obțină atât de multă atractivitate și competitivitate pentru locuitorii săi, pentru investitori și pentru vizitatori, astfel încât să devină unul din cele mai importante orașe din România!Pentru asta avem de îndeplinit peste 70 de obiective în domeniile economic, educațional, social și cultural, dar dublarea suprafeței orașului este cea mai importantă!

Dragi buzoieni, niciodată nu o să vă pot mulțumi suficient pentru onoarea unică ce mi-ați acordat-o la alegerile locale din septembrie anul trecut, când m-ați votat primar de municipiu cu cel mai mare procent din România, 78,06%.

M-ați motivat astfel să muncesc și mai mult și cu mai multă determinare pentru a schimba viața dumneavoastră în mai bine, dar mai ales pentru a asigura un viitor mult mai bun copiilor, nepoților și strănepoților noștri.Iar un viitor mai bun înseamnă prezența la vot, pe 26 septembrie 2021, pentru a spune ,,DA”, la Referendumul ce poate asigura unirea Buzăului cu Ținteștiul.

Hai să facem Buzăul mare!”

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.