Consiliul Judeţean Buzău a organizat în data de 6 iulie prima ediţie a evenimentului cicloturistic „Drumul Doamnei Neaga”

Divertisment

Cicliștii au pedalat 101 km și au vizitat:

. Stațiunea balneoclimatică Sărata-Monteoru, care a fost loc de start, dar și de finish

. Mănăstirea Bradu, cunoscută și ca Mănăstirea Doamnei Neaga

. Biserica veche de la Buda-Crăciunești, unde “odihnesc oasele Neagăi, Doamna Țării Românești”

. Geoparcul U N E S C O Tinutul Buzaului, cu vizite la Casa Memorială „Vasile Voiculescu” și la GeoGate, dar și cu degustare de bucate tradiționale buzoiene, cârnați de Pleșcoi, babic și covrigi de Buzău.

La final, toți participanții au primit diplome și un suvenir de la Buzău.

Mulțumim tuturor participanților și partenerilor! A fost un eveniment cu multă voie bună, bucurie și promisiuni că vor reveni la noi în Buzău!

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Buzău, cu sprijinul partenerilor:

Parteneri tehnici: ElcarGid, Geoparcul UNESCO Tinutul Buzaului, Asociatia Club Sportiv Penteleu, Afi Sport, Muzeul Judetean, Centrul Judetean de Cultura si Arta, Teatrul George Ciprian

Parteneri: Bucovina, Boromir, Sly nutrition – fizico protein bar, Bacania lu’Nea Ticu, Domeniile Sahateni, Domeniile Franco-Romane, Cramele Lacerta, Statiunea de cercetare Pietroasa, Pensiunea Bradu

Multumiri speciale Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei, Serviciului de Ambulanță Buzău, Inspectoratului Județean de Jandarmi și Inspectoratului de Poliție Județean Buzău!

”Cicliști din Buzău, București, Vrancea, Galați și Prahova au pornit astăzi pe Drumul Doamnei Neaga, cunoscută ca Regina Buzăului.

Este primul eveniment de promovare turistică a judetului Buzau pe două roți si sunt convins că Buzăul va cuceri inimile și ochii cicliștilor, care vor reveni să 𝐃𝐞𝐬𝐜𝐨𝐩𝐞𝐫𝐞 𝐁𝐮𝐳𝐚𝐮𝐥.

Mulțumesc tuturor partenerilor, care s-au alăturat cu încredere proiectului nostru încă de la prima ediție!

Mulțumesc, Cristi Manaila pentru suportul oferit în organizarea și desfășurarea evenimentului!

Felicitări tuturor participanților, ați creat o echipă frumoasă, care a demonstrat astăzi la Buzău că cicliștii sunt oameni care iubesc sportul, cultura și natura!” a declarat preşedintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram YouTube , TikTok , Twitter .