Buzoienii pot descoperi două noi trasee tematice de drumeție la Bisoca

Divertisment

Asociația Zestrea Bisoceană a amenajat la Bisoca două trasee tematice de drumeție pe cărările și poienile puțin umblate din sat, pe care buzoienii se pot bucura de peisaje deosebite și pot descoperi povești
inedite ale locului.

Este vorba despre două trasee tematice cu nivel de dificultate ușoară, amenajate în satele Bisoca si Sările, unde buzoienii de toate vârstele sunt așteptați să descoperi povești legate de vechile vetre ale satului, vechile moșii, povestea lui Grigore Monteoru și exploatările de petrol din satul Sările precum și povestea sării.

Sunt trasee educative create în special pentru familiile cu copii, unde părinții pot petrece câteva ore cu cei mici și descoperi informații noi și peisaje deosebite, încurajând astfel petrecerea timpului împreună.

La intrarea in traseu se găsește o hartă a traseului precum și detalii tehnice ale acestuia. Pe parcursul traseelor Asociația Zestrea Bisoceană a pregătit panouri informative pe care se regăsesc și coduri QR care duc la povești ale bătrânilor sau chiar ale specialiștilor, pentru ca drumeția să fie una interactivă dar și valoroasă pentru călători.

Primul traseu are ca temă vatra satului și ceea ce reprezință aceasta pentru dezvoltarea unei comunități. Acesta pleacă de langă primăria Bisoca si este dedicat atat copiilor cât și adulților, fiind ideal pentru o drumeție scurtă de familie.

Cel de-al doilea traseu se află în satul Sările și spune povestea sării și a petrolului de aici, precum si legăturile acestora cu Grigore Monteoru. Punctul de plecare este Ceairul lui Monteoru, în apropiere de muntele cu sare. De asemenea, și acest traseu este unui ușor, dedicat familiilor cu copii și tuturor celor care doresc să descopere povești și informații interesante.

Traseele au fost create în cadrul proiectului „Obiect. Ocupație. Obicei – o poveste de spus și de trăit”

„Obiect. Ocupație. Obicei – o poveste de spus și de trăit” este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, realizat cu sprijinul Railway Systems Romania.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiectul face parte din acțiunile de revitalizare a mediului rural desfășurate de Asociația Zestrea Bisoceană.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram YouTube , TikTok , Twitter .