Buzău International Arts Festival revine cu a doua ediţie, ce se va desfăşura în perioada 20 august – 20 septembrie, în municipiul Buzău, cu acelaşi concept unic în regiune

Divertisment

Actorul şi regizorul italian Michele Placido este invitatul special al celei de-a doua ediţii a Buzău International Arts Festival

Festivalul revine cu o lună de evenimente culturale şi invitaţi internaţionali, în perioada 20 august – 20 septembrie

Buzău International Arts Festival revine cu a doua ediţie, ce se va desfăşura în perioada 20 august – 20 septembrie, în municipiul Buzău, cu acelaşi concept unic în regiune.

Invitatul de onoare al acestei ediţii a BIAF va fi actorul italian Michele Placido, atât de cunoscut publicului de toate vârstele, din România, mai ales pentru rolul celebrului comisar Corrado Cattani, pe care l-a jucat în serialul „Caracatiţa” (La Piovra).

Michele Placido va fi prezent la Buzău în data de 17 septembrie, când va susţine o conferinţă de presă, iar publicul BIAF va avea parte de o întâlnire memorabilă cu actorul şi regizorul italian, care va participa la o sesiune de întrebări şi răspunsuri, după proiecţia unuia dintre cele mai cunoscute filme ale sale, ce se va desfăşura la Teatrul George Ciprian, de la orele 14:00.

Despre Michele Placido: s-a născut în 1946. A studiat actoria la Centro Sperimentale di Cinematografia din Roma şi la Academia de Arte Dramatice. Şi-a făcut debutul în actorie în 1969, în spectacolul de teatru Visul unei nopţi de vară.
Doi ani mai târziu, şi-a început cariera în film, lucrând cu regizori precum Luigi Comencini, Mario Monicelli, Salvatore Samperi, Damiano Damiani, Francesco Rosi, Walerian Borowczyk, Marco Bellocchio şi Carlo Lizzani.
Primul său mare succes a venit odată cu rolul soldatului Paolo Passeri, în Marcia trionfale (1976), rol care i-a şi adus un trofeu David di Donatello – premiile industriei de film din Italia. În 1979, Michele Placido a obţinut Ursul de Argint pentru Cel mai Bun Actor la Festivalul de Film de la Berlin, pentru rolul său din filmul Ernesto (Salvatore Samperi).
În anii ’70, a apărut în mai multe filme de televiziune, însă anul 1983 reprezintă startul unei cariere strălucite în seriale TV, prin rolul care l-a făcut celebru – cel al comisarului Corrado Cattani din seria Caracatiţa / La Piovra.
La începutul acestui an, a revenit pe scenă, în rolul lui Willy Loman, din „Moartea unui comis-voiajor”.

Artele cuceresc Buzăul, timp de o lună

Buzău International Arts Festival, evenimentul care a pus Buzăul pe harta festivalurilor internaţionale, va oferi publicului o lună întreagă de întâlniri unice cu vedete din România şi de talie internaţională, şi numeroase evenimente, multe dintre ele în premieră: film, teatru, concerte, expoziţii, spectacole stradale, lansări de carte, evenimente pentru copii, întâlniri cu oameni de cultură, conferinţe, masterclass-uri şi workshop-uri.

BIAF include şi ediţiile cu numărul şapte ale Festivalului Internaţional de Film Buzău – BUZZ IFF şi Festivalului Internaţional de Teatru Independent COMIC 7 B, precum şi numeroase evenimente care vor marca Anul European al Tineretului.

De asemenea, Caravana BIAF 2022 va ajunge în mai multe localităţi din judeţ, pentru a oferi evenimente culturale deosebite unui public cât mai larg şi care are mai greu acces la astfel de momente.

Festivalul debutează sâmbătă, 20 august, cu o mulţime de evenimente stradale, ce vor acapara Bulevardul Nicolae Bălcescu şi Parcul Crâng, începând cu orele 17:00. Cei mici şi cei mari se vor putea bucura de momente speciale alături de trupa de toboşari şi suflători Superchill, trupa de jongleuri şi dansatori cu foc Drum’n’Fire, statui vivante, artişti stradali, jonglerii pe sârmă, personaje din filme pentru copii şi supereroi care vor împânzi bulevardul, o paradă a motocicliştilor de la clubul B-Zones RC Buzău, automobile retro expuse de pasionaţii lor proprietari, plus sute de baloane ce vor colora străzile.

Deschiderea oficială a #BIAF2022 va avea loc în data de 21 august, cu un concert susţinut de Mihai Mărgineanu & BANDA, în Parcul Crâng, zona Obelisc, de la orele 19:30.

De altfel, publicul va avea ocazia de a participa la numeroase concerte, pentru că la BIAF 2022 vor fi prezenţi: Mahala Rai Banda, DJ Gojira, Tourette Roulette, The Groovy Bastards, precum şi buzoienii de la Trupa Cin5i şi cei de la Hangar 6, cărora li se vor alătura multe trupe de tineri, inclusiv din oraşul Buzău.

Programul detaliat al acestei ediţii va putea fi găsit pe pagina de Facebook a festivalului, la https://www.facebook.com/biafRomania, precum şi pe site-ul http://biaf.ro/.

Printre invitaţii de marcă ai celei de-a doua ediţii a Buzău Internaţional Arts Festival se numără fotojurnalistul Vadim Ghirdă, care va prezenta publicului o expoziţie cu fotografiile sale recente, regizorul grec Dimitris Koutsiabasakos, impresarul italian Isabella Gullo, regizoarea şi actriţa greacă Georgia Tsangaraki, actorii Olimpia Melinte, Răzvan Vasilescu, Anca Sigartău, Maria Obretin, Ion Ionuţ Ciocia, Marius Chivu, dar şi mulţi alţi oaspeţi din România şi din străinătate.

Buzău International Arts Festival este organizat de Asociaţia CulturAll şi Asociaţia Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău şi cu Centrul Cultural şi Educaţional Alexandru Marghiloman, fiind un Proiect Cultural finanţat de Ministerul Culturii.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram YouTube , TikTok .