Tabăra de la Arbănaşi, unde a fost dusă o femeie suspectă de coronavirus, nu are autorizaţie de alimentare cu apă, poluanţii ajung direct în cursul de apă Slănic şi condiţiile nu sunt normale pentru o asemenea destinaţie, a atras, luni, atenţia în Colegiul Prefectural, şefa Comisariatului Buzău al Gărzii de Mediu, Carmen Ichim.
Carmen Ichim a mai precizat că în autorizaţia de mediu din 2015 se arată că apele fecaloid-menajere, după ce trec prin cele opt decantoare, ajung într-o viroagă fără a avea o epurare corespunzătoare, deci nu există decât epurare mecanică, dintr-un decantor în altul, şi, fără o tratare fizico-chimică, iar poluanţii ajung direct de pe viroage în cursul de apă Slănic.
Potrivit sursei citate, fără un bazin betonat vidanjabil, locaţia este improprie persoanelor cu suspiciune de coronavirus.
„Garda de Mediu va face raportul cu faptele constatate şi îl va trimite Instituţiei Prefectului, Apelor Române şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului pentru suspendarea autorizaţiei şi, mai departe, hotărârea o va lua preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, pentru că foarte multe persoane din judeţul Buzău se află în Italia şi vor să vină înapoi în ţară şi trebuie să fim foarte bine pregătiţi”, a mai declarat sursa citată.
La rândul său, prefectul Leonard Dimian, a spus că „tabăra de la Arbănaşi nu este destinată persoanelor bolnave, ci doar persoanelor carantinizate, provenite din zonele calamitate sau doar intrate în contact cu persoanele bolnave. Acestea sunt ţinute sub strictă supraveghe medicală, iar în momentul primelor simptome vor fi transferate la Institutul Matei Balş”.
Tabăra şcolară din localitatea Arbănaşi, comuna Beceni, a fost desemnată, pe 10 februarie, de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău ca locaţie pentru carantinare a pacienţilor suspecţi de coronavirus. AGERPRES
Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.